Belföld

“Nem akartam megölni, véletlenül esett bele a kés” – mondta a depressziós nejét mellkason szúró férfi

Hat év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki két évvel ezelőtt mellkason szúrta a depressziós feleségét a büki otthonukban.

E. J. házastársa évek óta pszichiátriai betegségben szenvedett. Három évvel ezelőtt bevitték a pszichiátriára, de miután kiengedték rendszertelenül szedte csak a gyógyszereit és folyamatosan azt hangoztatta, hogy öngyilkos akar lenni. Az asszony rendszeresen veszekedést kezdeményezett a férjével, aki alkoholfogyasztással próbálta kompenzálni a helyzetet.

Az ominózus napon ismét összebalhéztak, aminek az lett a vége, hogy a férfi egy 20 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta a nejét. A férfi telefonon kihívta ugyan a mentőket, azonban amikor kiértek, közölte velük, hogy:  „őt már csak hullazsákban viszitek el”.

E. J. ezt követően elállta a bejáratot, majd támadólag lépett fel a mentősökkel szemben, akik végül csak bejutottak a lakásba. A nő életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A férfi nyolc évet kapott elsőfokon, de az ítélet után felmentésért fellebbezett.

A történtekre pedig egészen elképesztő magyarázatot adott. Tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt állította, hogy nem akarta megölni a feleségét, hanem csak véletlenül esett belé a kés. Nem elírás, értesüléseink szerint tényleg azt mondta a vádlott a vallomásában, hogy véletlenül esett a feleségébe a kés.

A Győri Ítélőtábla szerint az idős férfi beszámítási képessége csak enyhe fokban volt korlátozott a bűncselekmény elkövetésekor, mivel a tettét bejelentette, ezért a cselekménye kísérleti szakban maradt. A táblabíróság hat évre enyhítette az IMEI-ben lévő büntetlen előéletű férfi büntetést, egyebekben pedig helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik