Belföld

Ötszáz forintért mérte a drogot a lányával egy tarnaörsi nő

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a Hevesi Járási Ügyészség azt a tarnaörsi nőt, aki a lányával árulta a drogot a falubelieknek évekig.

A nő a falu szélén lakott a lányával és a családtagjaikkal. Munkát nem vállaltak, kettejük legális jövedelme a lány számára rendszeresen folyósított ápolási segélyre korlátozódott, amit alkalmanként a velük lakó rokonok bevételei egészítettek ki.

A két nő 2015-ben állapodott meg abban, hogy szűkös anyagi helyzetük javítása érdekében illegális drogkereskedelmet fognak folytatni a környéken. Ehhez digitális mérleget és mérőkanalakat vásároltak, majd kapcsolatba léptek azokkal a jászsági illetőségű személyekkel, akiktől az új pszichoaktív anyagokat beszerezhették. Ezek értékesítésében azután mindketten aktívan részt vettek, mind az anya, mind a lánya a lakáson árulta a szereket, kiszolgálta az oda érkező alkalmi érdeklődőket és rendszeres vevőket, akiknek – nagyobb tétel vásárlása esetén kedvezménnyel – előre porciózott adagokat adtak el, csomagonként 500 forintért.

A tiltott anyagot a ház különböző helyiségéiben elrejtve tárolták, így jutott a porokból az étkezőbe, az előszobába, sőt még a konyhai páraelszívóba is. Az N-etil-hexedron és N-etil-heptedron tartalmú, pszichoaktív hatású drogok kereskedelme révén a nők több mint négymillió forint bevételre tettek szert tavaly nyárig, amikor a nyomozó hatóságok az anyát le nem tartóztatták.

A Hevesi Járási Ügyészség bűnszövetségben, részben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja az asszonyokat, akikre végrehajtandó börtönt kértek. Az ügyészség emellett indítványozta azt is, hogy a két elkövetőt tiltsák el a közügyektől és kötelezzék őket a 800 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik