Belföld

Háromszintes budai házba költözött Rogán Antal

Egy olyan II. kerületi ingatlanba költözött be Rogán Antal, amit egy állami megbízásokon Mészáros Lőrincékkel osztozó cég építtetett – írja a 444.

A miniszter azután költözött ide, hogy elvált a feleségétől, Rogán Cecíliától, akivel legutóbb egy XII. kerületi házban éltek együtt. A Felhő utcai háznak a bérleti díját nem árulta el a Miniszterelnöki Kabinetiroda, arra hivatkozva, hogy azt Rogán Cecília fizeti. A tulajdonosa egyébként Bessenyei István, a Valton őrző-védő cég kisebbségi tulajdonosa, Sarka Kata férje. Sarka pedig Rogán Cecília üzlettársa.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda most egyszerűen csak nem árulta el, hogy megvásárolta-e vagy bérli-e az ingatlant Rogán Antal. Ahogy azt sem, hogy a háromszintes házat egyedül használja-e, vagy esetleg mással osztozkodik.

Rogán Antal új, II. kerületi otthona tíz perc sétára van a Pasaréti tértől, és teljesen még mindig nem fejeződött be az építése, de már csak az utolsó simítások vannak hátra. Az 1913 négyzetméteres telken sokáig egy félbehagyott építkezés volt, mostanra már csak a támfallal és a garázzsal dolgoznak. Van biztonsági őr is az épületnél. A postaládán név nincs, csak a cím.

A 444-nek azonban jelezte egy olvasó, hogy gyakran látható a legfelső teraszon Rogán, akinek a szolgálati autói (egy Skoda Suberb és egy Multivan) is rendszeresen az épület garázsában állnak. A portálnak sikerült is megörökítenie, amint a miniszter kisbusza elindul a garázsból hétfő reggel.

Az ingatlan tulajdoni lapja szerint az utolsó tulajdonos a szénhidrogén-szállítással foglalkozó Vabeko Kft. A Bernula János vezette családi vállalkozás az utóbbi években többször dolgozott együtt a Mészáros és Mészáros Kft.-vel. Öt olyan keretmegállapodást is kötöttek 2018 június óta az állami közműholding, a Nemzeti Közművek leányvállalataival, amik bőségesen biztosítanak munkát. Ebből három tisztán a Mészáros-Vabeko párosé (9 milliárd gázelosztó vezeték építési munkáira, 16 milliárd gázhálózat rekonstrukcióra), két másikban pedig ugyan van másik cég is, de a legtöbb munkát Mészáros és Bernula viszi a 22 milliárd forintos keretből.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik