Belföld

Átgurult rajtuk a teherautó, amikor meg akarták javítani

Megrovásban részesítette a Balassagyarmati Járási Ügyészség azt a férfit, aki rosszul rögzítette a lejtőn tehergépkocsiját, és az átgurult az azt javító rokonán.

Az ötvennyolc éves férfi Jobbágyi felé haladt a tűzifával megrakott teherautójával, amikor egy közel négy fokos emelkedésű útszakaszon a jármű a kardántengely megszorulása miatt hirtelen leállt.

A sofőr behűzta a kéziféket, majd kiszállt és az őt kocsival követő veje segítségével a hiba kijavításába kezdtek úgy, hogy mindketten a jármű alá feküdtek.

A javítási munkálatok megkezdése előtt azonban a gyanúsított elmulasztotta a kézifék behúzása mellett a járművet ékkel is rögzíteni, a kézifék váratlanul fellépő műszaki hibája miatt a teherautó alatt végzett munkálatok során, a kardántengely oldásakor a jármű magától megindult és a lejtőn visszafelé gurulva első kerekével áthaladt mindkét férfin.

A baleset következtében a sofőr könnyebb, míg a veje súlyos, csonttöréses sérüléseket szenvedett. A sofőr  közúti baleset gondatlan okozása vétségét követte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik