Belföld koronavírus

Rászoruló gyerekekre hivatkozott a járványhelyzetet kihasználó csaló

Többrendbeli minősített csalás miatt állítja bíróság elé ma a Tamási Járási Ügyészség a pári lférfit, aki a járványügyi helyzetre figyelemmel, rászoruló gyermekeknek történő adománygyűjtés ürügyén csalt ki pénzt helybéli lakosoktól.

A 29 éves férfi elhatározta, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozással pénzadománygyűjtésbe kezd rászoruló gyermekeknek Pári községben, majd az így befolyt összeget saját megélhetésére fordítja.

A férfi ennek megfelelően április végén hat személyt keresett fel az otthonában, illetve szólította meg őket az utcán. Azt állította, hogy a települési, illetve a kisebbségi önkormányzat megbízásából rászoruló gyermekeknek gyűjt pénzadományt. Kettő sértett adott át – 1.000, illetve 2.000 forint összegű – készpénzt a férfinak, a többiek visszautasították a kérését. Közülük ketten viszont a pénz helyett tartós élelmiszert ajánlottak fel neki, ezt azonban ő nem fogadta el.

A férfit adománygyűjtési terveihez az önkormányzatok nem adtak megbízást, cselekményét kizárólag a haszonszerzés motiválta. A férfit már kétszer ítélték közmunkára vagyon elleni báncselekmények miatt, ezúttal felfüggesztett fogházat kért rá az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik