Belföld koronavírus

Karácsony hajléktalanszállója ellen tiltakozik az V. kerület polgármestere, Tarlóséval nem volt baja

„A Belváros Önkormányzata megdöbbenéssel fogadta az újságokban megjelent azon hírt, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere az V. kerületben előzetes egyeztetés nélkül, a belvárosiak véleményének teljes figyelmen kívül hagyásával tervez hajléktalanszállót kialakítani” – írta a Pesti Srácok megkeresésére az V. kerület sajtóosztálya.

A Fővárosi Önkormányzat hétfőn jelentette be, hogy a Városházán alakítanak ki karantént hajléktalan embereknek, miután Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd és a Németh Szilárd államtitkár – aki kikapott egyéniben a választókerületben 2018-ban – ellenezték, hogy a XXI. kerületben hozzanak létre ilyen intézményt egy fővárosi ingatlanban.

Az ideiglenes otthonba azok költözhetnek be, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét. A Fővárosi Önkormányzat az ellátásukról az épületen belül kívánt gondoskodni, ami a tájékoztatásuk alapján azért fontos, mert az idősotthonok lakói mellett a hajléktalan emberek vannak a leginkább kitéve a koronavírus-járvány terjedésének.

A fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter vezette önkormányzat közlése szerint azonban annak ellenére, hogy a szálló karanténként működne, egészségügyi kockázatot jelent.

Az ellenkezés érdekessége, hogy három éve, amikor még Tarlós István volt a főpolgármester, akkor a téli hideg miatt alakítottak ki egy éjjeli menedékhelyet az V. kerületben: a kerület polgármestere akkor is Szentgyörgyvölgyi volt, azonban 2017-ben nem tiltakozott.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik