Belföld

Szilágyi István özvegye megbocsátott fiának

Az asszony szerint nem tudták kiváltani a gyógyszereit, ezért ölt.

Bár Szilágyi István fia tagadta édesapja megölését, édesanyja több interjúban megerősítette, ő ölte meg a férjét. A TV2 esti hírműsorában Humenyánszky Jolán azt mondta, „megkattant”, de különben nagyon rendes gyerek, nem haragszik rá. Szerinte Sz. Péter gyakran képzelgett arról, hogy az FBI megfigyeli, nézik, mikor megy el otthonról.

Az özvegy a Ripostnak arról is  beszélt, hogy fia altató- és nyugtatófüggő volt.

Péter vasárnap hajnalban szó szerint megőrült, mert nem tudtam kiváltani a nyugtatóját és az altatóját, amit az a pszichiáter írt fel neki, akihez rendszeresen járt. Ez okozta nála a dührohamot, aminek során először saját maga ellen fordult. A fejét az ágy karfájába kezdte verni, olyan erővel, hogy fel is repedt a homloka. Az apja ekkor avatkozott közbe: saját magától akarta megvédeni a fiunkat, de ez már csak olaj volt a tűzre.

Az apja ellen fordult, hiába próbálta leszedni férjéről, fia erősebb volt. Ekkor rohant ki a szomszédos kisboltba segítségért.

Az özvegy szerint évek óta kezeli pszichiáter a fiát, aki azonban az erős altatót, nyugtatót nem rendeltetésszerűen szedte, általában többet vett be, egészen addig, míg tompa állapotba nem került, de sokszor elvette az asszony gyógyszereit is. Vasárnap azért válhatott agresszívvá, mert jelentkeztek nála az elvonási tünetek. Nem volt pénzük kiváltani a gyógyszereket, ezért történt ez az egész. A bíróság kedden dönt fia sorsáról, akit korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek apja megveréséért.

A Szilágyi Istvánnak segítő zenekarnál régóta látták, hogy nagy a baj, de a bántalmazások ellenére a színész mindig védte a fiát. Goreczki Szabolcs, az Auróra zenekar basszusgitárosa az RTL Klub Fókusz című műsorában azt mondta baráti kapcsolatban volt Pityi bácsival, aki több klipjükben is szerepelt, ő egyfajta pótnagypapaként tekintett rá. Rendszeresen látogatták, támogatták. Aggódtak érte, mert látták a bántalmazások nyomait, látszott, hogy nagy a baj, de tehetetlenek voltak. A zenész egyfajta Stockholm-szindrómával magyarázta a tragédiát.

 

 

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik