Kultúra

Meghalt Szilágyi István, fia végezhetett vele

A 82 éves színészt vasárnap reggel holtan találták meg.

A bulvárlapok úgy tudják, a színész gyilkosság áldozata lett. Először a Ripost írta meg, hogy a 82 éves színészt vasárnap reggel holtan találták meg. A lap szerint Szilágyi Istvánt megölték, a környéket lezárta a rendőrség, több mentőautó is a helyszínen van. Később a Blikk arról számolt be, hogy a színész egy fejére mért ütésbe halt bele.

A rendőrség vizsgálja a szándékosságot, de a Bors szerint a színészt saját fia verhette agyon. A rendőrséget Szilágyi István felesége értesítette, aki sokkos állapotban a házukhoz közeli kisboltba rohant át segítségért.

Később a BRFK megerősítette, a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt, miután 7 óra 34 perckor bejelentést kaptak róla, hogy a XVII. kerületi X. utca egyik házában egy férfi bántalmazza apját. A 49 éves Sz. Péter ellen emberölés gyanúja miatt indult eljárás. A színész korábban mindig védte a fiát, akkor is, amikor azért állították bíróság elé, mert ittasan bántalmazta édesapját.

Szilágyi István 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Országosan ismertté 1968-ban Sípos úr figurájának megformálása tette a Bors című tévésorozatban, a gyerekek kedvencévé pedig mint Lópici Gáspár, az utca hírmondója vált.

Utolsó éveiben Rákosligeten élt, rendkívül szegényes körülmények között. Tavaly a Story magazinnak azt mondta, nem menne vissza az időben, noha nagyon nehézkesen élnek feleségével.

Hogy elégedett vagyok-e az életemmel, és visszamennék-e az időben, mondjuk, 1963-ig, amikor a Tenkest forgattuk Siklóson? Azt mondanám, nem, köszönöm, nem. Így volt ez kerek. A sors akarta, hogy a dolgok így történjenek velem és velünk. Már nehezen mozgok, fáj mindenem, de egy vágyam azért van. Innen már csak a temetőbe szeretnék menni, és nem az utcára a hajléktalanok közé.

Díjai: 
Aase-díj (2002)
Gobbi Hilda-díj (2003)
A 40. Magyar Filmszemle Életműdíja (2009)

Kiemelt kép: Fortepan

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik