Belföld

Loptak, raboltak, maró anyagot öntöttek egy kisfiú arcába a somogyi gyermekotthonban

Rablás  és más bűncselekmények miatt emelt ismét vádat a Kaposvári Járási Ügyészség három fiatalkorú fiúval szemben, mert súlyos bűncselekményeket követtek el a társaikkal és a nevelőikkel szemben.

Az egyik 16 éves fiú már 19 bűncselekményt követett el. Több mint félmilliót lopott a zöldséges üzletből, de rendszeresen lopott különböző holmikat a társaitól is, akiket rendszeresen megleckéztetett. Szórakozásból bántalmazta a nála kisebb és fizikálisan gyengébb társait, akik között volt olyan akit, akit több alkalommal ököllel vert meg, egy másikat pedig maró folyadékkal öntött arcon, valakit háta és lába masszírozására kényszerített, de voltak, akiktől erőszakkal vagy közvetlen fenyegetéssel szerezte meg ruháikat, cipőjüket, telefonjukat.

A fiú nem csak a társaival volt agresszív, de többször rátámadt a nevelőire is. Az egyik gyermekfelügyelőt azzal fenyegette meg, hogy megkéseli, amért megakadályozta, hogy verekedjen.

Tavaly nyáron a tini a nevelői szobába ment, mert meghallotta, hogy nevelttársa az anyjának telefonál, így az asztalra ülve sorolni kezdte, hogy milyen dolgoknak a megküldését kérje. A szobában tartózkodó nevelőnő ekkor távozásra szólította fel a fiút, aki azonban a sértettre támadt, mellbe lökte és a nyakában lévő kulcstartó pántnál fogva rángatta, miközben trágár szavakkal szidalmazta.

Elítélték azt a három kamaszt, akik brutálisan összeverték társukat a kaposvári gyermekotthonban
Kiderült, hogy a három fiú rendszeresen verte és megalázta a társát, hogy teljesítse az utasításaikat.

Kiemelt kép: Somogy Megyei Főügyészség, a Kaposvári Járási Ügyészség és a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség székháza, fotó: MTI/Varga Györg

Ajánlott videó

Olvasói sztorik