Belföld koronavírus

A Dózsa György úti idősek otthonában is találtak két fertőzöttet

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat is hetek óta arra kéri a kormányzatot, hogy teszteljék az embereket. Szakemberek ismétlik folyamatosan: azért fontos ez, mert sokszor tünetmentes emberek is megfertőzhetnek másokat. Teszt nélkül senki se tudhatja, hogy megfertőződött-e vagy sem. Az operatív törzs szerint viszont nem fontos tesztelni, mert az nem befolyásolja a járvány terjedését. Szerintünk ez a hozzáállás tarthatatlan és feleslegesen kockáztatja az emberek egészségét. Ezért a saját forrásainkból rendeltünk 2500 db gyors tesztet, hogy elsősorban a szociális és pandémiás ellátásban érintetteket megvizsgálhassuk.

Ez a tesztelés mutatta meg, hogy a Dózsa György úti idősek otthonában az egyik ellátottunk, és az egyik gondozó is megfertőződött. Ha a kormányon, az operatív törzsön múlt volna, sose derül ki erről a két emberről, hogy beteg, még most is fertőzhetnék a többi ott lakót. Így, hogy az önkormányzat elvégezte a tesztelést, lehetőség nyílik a többi gondozottól történő elkülönítésükre.

– közölte Erzsébetváros önkormányzata. Eddig két budapesti idősotthonról lehetett tudni, hogy megjelent ott a fertőzés. A Pesti úti idősek otthona mellett a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelye volt a másik. Most ebből a posztból derült ki, hogy ugyanennek a fővárosi fenntartású intézménynek a másik telephelyén is megjelent a vírus.

https://www.facebook.com/101715417969719/photos/a.101737907967470/164047925069801/?type=3&theater

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik