Belföld

Kiengedték a győri késelő diákot

Otthoni felügyelet alatt várhat ítéletére a tanárát leszúró H. András.

A Blikknek az ügyészség szóvivője megerősítette: az elsőfokú ítélettel homlokegyenest eltérő döntés született, így a Jedlik Ányos Gimnáziumban december 5-én tanárát megkéselő diákot, H. Andrást szülei hazavihették.

A törvényszék szerint a szökés és elrejtőzés veszélye – ha fennáll is – bűnügyi felügyelettel kiküszöbölhető. Azt, hogy a 17 éves fiú kiszabadul, szülei is kevéssel korábban tudták meg. Nyilatkozni senki sem akart a családból.

Faragó Péter ügyvéd szerint most csak egymással szeretnének foglalkozni, de védence azt mondta, ez élete leboldogabb napja.

El sem hitte, mivel erre nem is lehetett számítani. Én magam sem biztattam volna azzal, hogy pár héttel a letartóztatás meghosszabbítása után egyszer csak kint lesz a szabad levegőn.

A Blikk úgy tudja, a 17 éves fiú négy hónapig biztosan nem kerül újra rács mögé, esetében a bűnügyi felügyelet elektronikus nyomkövető nélküli rendőrségi ellenőrzéseket jelent.

A 17 éves fiút korábban a családja rendszeresen látogatta és mindenben támogatta, de a koronavírus-járvány miatt később a börtönlakók is ritkán fogadhattak látogatót, testi kontaktusra olyankor sem volt lehetőség. Így legtöbbször Skype-on beszéltek. András fiatalkorúként csak egyedül lehetett a cellában, felnőttel nem zárhatták össze, írta a Blikk.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik