Belföld

Készült a tettére a tanárnőjét hátba szúró győri diák

Előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelhetnek vádat azzal a 17 éves fiúval szemben, aki hátba szúrta az 51 éves tanárnőjét december elején a győri Jedlik Ányos Szakiskolában.

A fiú a fizika órán kiment a tanári asztalhoz azzal az indokkal, hogy mutatni szeretne a tanárnőnek a füzetében valamit. Ezt követően a pedagógus mögé került, és a zsebkésével hátba szúrta. Miután a tanárnő a földre került, a diák fölé guggolva többször is megkísérelte megszúrni őt. Az asszony a karjait maga elé tartva próbált védekezni.

A fiú csak akkor hagyta abba a támadást, amikor az egyik osztálytársa kicsavarta a kezéből a kést. Az orvosszakértő szerint a mellkast ért szúrás alkalmas lehetetett volna az élet kioltására is.

A 17 éves fiú beismerő vallomást tett a folytatólagos kihallgatása során, majd levélben kért bocsánatot az osztályfőnökétől. Ebben azt írta a tanárnőjének, hogy soha nem akarta bántani, de elborult az agya és rettenetesen sajnálja a történteket.

Az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások alapján viszont az volt megállapítható, hogy a fiú nem hirtelen felindulásból cselekedett, hanem készült a tettére és előre kitervelte a támadást.

A rendőrség lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal megküldte az ügyészség felé az iratokat.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik