Belföld

Hét évet kértek a férfire, aki több mint félszáz embert vágott át kamuhirdetésekkel

Sorozatosan elkövetett csalások miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy 32 éves budapesti férfival szemben, aki összesen 57 embert vert át internetes kamuhirdetésekkel.

A férfi már korábban is volt büntetve kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt. Két évvel ezelőtt elhatározta, hogy internetes csalások révén fog pénzhez jutni. A csalásokhoz általában már közzétett hirdetések fényképeit használta fel úgy, hogy azokat lementette, majd a különböző internetes hirdetési oldalakon saját valótlan hirdetéseihez mellékelte.

Nem aprózta el a dolgokat, olyan nagyobb értékű termékeket hirdetett meg, amiknél szokás foglalót vagy vételárelőleget letenni, így gépkocsit, motorcsónakot, kishajót, de még mobilházat és medencét is felkínált eladásra. A férfi telefonon tartotta a vevőkkel a kapcsolatot, akik át is utalták a bankszámlájára a kért előleget. Innentől azonban hiába hívták a férfit, vagy várták a megrendelt terméket, az ugyanis elérhetetlenné vált.

A férfi 57 embert vert át, és összesen 7 millió forintot meghaladó összegű kárt okozott. Az ügyészség hét év fegyházat kért a többszörösen visszaeső bűnözővel szemben, arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik