Belföld

Őrizetbe vették a rendőrökre fegyvert fogó férfit

Őrizetbe vették azt a 30 éves debreceni férfit, aki gázfegyverrel lövést adott le a lakóhelyének udvarán, majd azt utcára rohant és megfenyegette a helyszínre érkező rendőröket. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt folytat nyomozást az ügyben.

Az ittasan randalírozó férfira az édesapja hívta ki a rendőröket. A kiérkező rendőrök felszólították a hangoskodó férfit, hogy jöjjön ki a házból, aki erre kiabálva elküldte a járőröket, majd visszament az épületbe. Rövid idő múlva ordítva a fegyverrel tért vissza, amelyet két kezét előre nyújtva a rendőrökre fogott.

A férfi a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem tette le a fegyvert, sőt azt a a rendőrök irányába tartva megindult feléjük, akik szolgálati maroklőfegyverüket tűzkész állapotba helyezték.

Ekkor a férfi édesapja beavatkozása folytán a földre ejtette a fegyvert. A két rendőr végül testi kényszert alkalmazott az elkövetővel szemben, aki továbbra is ellenállt és megpróbálta visszaszerezni a fegyverét. Ezt azonban a rendőrök megakadályoztak és megbilincselték.

A nyomozó ügyészség letartóztatást indítványozott a férfival szemben, A kényszerintézkedés elrendelésére várhatóan még a mai nap sor kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik