Belföld koronavírus

Maruzsa Zoltán: A diákok érettségizni akarnak, nincs indok a halasztásra

Május negyedikével szigorú biztonsági intézkedésekkel elkezdődhetnek az érettségi vizsgák, közölte a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett videóban Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár pénteken.

Az Oktatási Akciócsoport április kilencedikén tette meg javaslatát az érettségi vizsgák lebonyolításának módjára, amit a kormány április tizenötödikén fogadott el, emlékeztetett. Ennek értelmében az idei évben írásbeli vizsgákra kerül sor.

A kormány május 4. és 21. közé jelölte ki az írásbeli érettségi időpontját, de nyilvánvalóvá tette, hogy ez a járványhelyzet alakulásának függvényében változhat.  Ennek kapcsán Maruzsa egyeztetéseket folytatott több szakszervezettel.

Külön kiemelném az Országos Diáktanáccsal folytatott online egyeztetést, ahol a 19 résztvevőből 17 szavazott a május negyedikei kezdésre. A diákok érettségizni akarnak.  Tegnap egy tudományos konferencián vett részt, ahol a végén feltett kérdésére az ország legnevesebb járványügyi szakértői is úgy nyilatkoztak, hogy mielőbb meg lehet és meg kell tartani, amikor a járvány kontroll alatt van

közölte.

Tájékoztatóját azzal zárta, jelenleg nem lát arra indokot, hogy az érettségit elhalasszák, ezért az eredetileg kijelölt május 4-i időpontot fenntartják és a maximális egészségvédelmi intézkedések mellett lebonyolítják az érettségit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik