Belföld koronavírus

Börtönben marad 220 millió arcmaszk leszállítását ígérő zöldségpucoló

Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a hondurasi férfinak a letartóztatását, aki nemlétező arcmaszkokra hivatkozva 30 millió forintnyi valutát csalt ki egy Egyesült Államokbeli gazdasági társaság vezetőjétől.

W. H. Norlan zöldségpucolóként dolgozott az egyik fővárosi plázában, és semmiféle kapcsolata nem volt egészségügyi gyártókkal és forgalmazókkal. Ám olyan jól játszotta el az ausztrál főnöke nevében tárgyaló termékmenedzsert, hogy eleinte ez fel sem tűnt a cég képviselőjének.

A hondurasi férfi és bűntársai színleg 220 millió egészségügyi arcmaszk leszállítására szerződtek egy magyar cég adatainak – a cég vezetőjének tudta nélküli – felhasználásával. Közel százezer USD-t (30, 8 millió forint) kértek és kaptak előlegként. Mivel további előleget kértek, ezért az amerikai cég képviselője Magyarországra utazott az áru megtekintése céljából, ahol a bűnszövetség tagjai további nyolcmillió forintnyi összeget kértek tőle telefonon.

A társaság képviselője azonban gyanút fogott, és értesítette a rendőrséget. Az álnéven bemutatkozó férfit egy  V. kerületi étteremben fogták el. A hondurasi csaló tagadta a bűncselekmény elkövetését a kihallgatása során. Azt állította magáról, hogy analfabéta és autóbiznisz miatt találkozott csak a hazánkba érkező amerikai cég képviselőjével.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt meghosszabbította a négy éve hazánkban élő családos férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik