Belföld

Híd a munka világába: öt gyanúsítottat kihallgattak, Farkas Flórián nincs köztük

Hol tart az Öveges- és a Híd a munka világában programok nyomozása?

– ezt a kérdést tette fel Hadházy Ákos független képviselő. A válasz Polt Pétertől érkezett, a legfőbb ügyész a Híd a munka világába programmal kapcsolatban arról tájékoztatta Hadházyt, hogy

az ügyben már öt személy gyanúsítotti kihallgatására került sor.

A legfőbb ügyész hozzátette, a vádemelés kérdésében még nem lehet megalapozott álláspontot kialakítani.

Emlékezetes, a Híd a munka világába program szabálytalan pénzköltései miatt a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére több mint négy éve folytat nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A program szabálytalanságai miatt a még Balog Zoltán vezette humán tárca 1,6 milliárd forint visszafizetésére kötelezte a roma önkormányzatot, igaz, az összegből 1,3 milliárd forintot elengedett a kormány. A programban kötött szerződések nagy részét Farkas Flórián írta alá, de a volt miniszterelnöki biztos nem lehet gyanúsított, mert őt védi a mentelmi joga.

Itt az OLAF-jelentés a Farkas Flórián regnálása alatt elherdált 1,6 milliárdról
A magyar hatóságok 2015 óta nem találják, ki a felelős azért, hogy milliárdos összeget vertek el egy sosem működő foglalkoztatási szövetkezetre. Az EU csalás elleni hivatala is büntetőeljárást javasolt.

Polt Péter az Öveges programmal kapcsolatban azt írta, hogy a nyomozás változatlanul nyomozati szakaszban van, gyanúsítotti kihallgatására nem került sor.

A 14 milliárdos Öveges-program célja a természettudományos oktatás megújítása lett volna, de a pénz nagy részét elherdálták.

Polt Péteréknek 3 év sem volt elég, hogy megtalálják Farkas Flóriánt
Hiába érdeklődött tíz uniós pénzes-korrupciós ügy állásáról Hadházy Ákos, tíz ügyben összesen három gyanúsított van.

kiemelt kép: Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik