Belföld

Pénzmosással vádolnak egy hódmezővásárhelyi hajléktalant

Pénzmosás miatt emeltek vádat egy hajléktalan hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki egy trafikostól kicsalt összeg eltüntetésében segédkezett a megbízójának.

A Hódmezővásárhelyen élő férfi nem rendelkezett állandó jövedelemmel, 2018 júniusában azonban az ismeretlenül maradt megbízója utasítására két bankfiókban is számlát nyitott. A számlákra néhány nappal később egy dohánykereskedéssel foglalkozó sértett több részletben, 5,8 millió forintot utalt át.

A megbízó azt hitette el a sértettel, hogy egy megszűnő dohánybolt árukészletéért fizet. A hajléktalan férfi a telefonon kapott utasításoknak megfelelően felvette a pénzt, majd egy kidőlt tábla alatt, illetve egy trafóháznál elrejtette. Ezért nyolcezer forintot kapott.

A veszélyhelyzet idején érvényes kormányrendelet lehetőséget biztosít arra a bíróságnak, hogy a legfeljebb nyolc év szabadságvesztéssel büntetendő cselekmények esetén, a bűnösségüket tagadó vádlottak ügyében tárgyalás nélkül, büntető végzéssel hozzon döntést. Ezért az ügyészség azt indítványozta a Szegedi Törvényszéknek, a férfira felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, s kobozza el a bűncselekményért kapott pénzt.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik