Belföld koronavírus

A koronavírusra hivatkozó tolvajpárost fogtak

Időseket vertek át. Segítséget ígértek, miközben meglopták őket.

Egy férfi és egy nő jelent meg április 15-én délelőtt egy II. kerületi idős asszony lakásánál. A koronavírus miatti helyzetre hivatkozva segítséget ígértek. A nő bement a lakásba, társa az ajtóban szóval tartotta a sértettet, arra kérte, vegye le arany gyűrűit, hogy azokat fertőtleníthesse. Közben társa átkutatta a lakást. A sértett átadta ékszereit a férfinak, aki ezután társával – és az általa ellopott pénzzel – együtt elhagyta a lakást, írta a police.hu.

A BRFK Zseblopási Alosztályának nyomozói – a korábbi bűnügyi információk alapján – a helyszín közelében elfogták a tetteseket, a 26 éves budapesti R. Juliettát és rokonát, a 20 éves, szintén budapesti R. Jánost, megtalálták náluk az idős asszony pénzét, valamint arany ékszereit is.

Kiderült, korábban Budapest V., XIII. és XV. kerületében hasonló bűncselekményeket követtek el. Önkormányzati dolgozóknak adták ki magukat, a koronavírus-járvány ürügyén bebocsátást nyertek a lakásokba, egyikük elterelte az idős sértettek figyelmét, társa átkutatta a lakást. Három hét alatt, négy idős asszonytól csaknem egymillió forint értékben loptak, a pénz több mint fele megtérült.

A nyomozók R. Jánost és R. Juliettát lopás és kifosztás miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy az utóbbi időben a trükkös csalók hatósági személynek kiadva magukat az ingatlan fertőtlenítésére és arra hivatkoznak, hogy segítenek az idős emberek ellátásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik