Belföld koronavírus

Vastapssal búcsúztatták a székesfehérvári kórház dolgozói a könnyeivel küszködő kirúgott igazgatót

Meghatódottan mondott búcsúbeszédet Csernavölgyi István. Utódja azt ígérte, belső vizsgálatot folytat le a kórház a héten, ami szerinte tisztázni fogja az eltávolított vezetőt.

Hosszan tapsolták a kórház dolgozói a posztjáról múlt héten hirtelen eltávolított Csernavölgyi Istvánt, a székesfehérvári kórház korábbi igazgatóját, akit láthatóan mélyen megérintett a gesztus. Kásler Miklós múlt szombati döntése a székesfehárvári városvezetést is meglepte, de a miniszter nem visszakozott, már ki is nevezett egy új, megbízott vezetőt a kórház élére. A kirúgás hátteréről az igazgató nyilatkozott a 24.hu-nak.

A kórházigazgató búcsúztatásán elhangzott, hogy az igazgató 10 évig vezette az intézményt „kiválóan, új vezetési stílusban, a szakmaiságot mindig első helyen szem előtt tartva”.

Erkölcsileg és szakmailag is új szintre emelted ezt az intézményt

– mondta egy orvos beszédében az igazgatónak, aki azt is mondta, ez nem is búcsúzkodás igazából, hanem köszönetet mondani gyűltek össze.

Csernavölgyi István is beszédet mondott, elcsukló hangon azzal kezdte, hogy „nehéz beszélni”.  Azt mondta, a száraz tényekkel kezdi, azokat könnyebb elmondani ebben a helyzetben.

Csütörtök reggel még dolgoztam, a munkatársaimmal együtt tettük a dolgunkat. Csütörtökön délelőtt már jött egy jelzés, hogy adatszolgáltatási késedelem, vagy hiba csúszott az intézmény életébe

– kezdte, hozzátéve, hogy ilyen adatszolgáltatás heti szinten fordul elő minden intézmény életében.

Ez az adatszolgáltatás még véletlenül sem főigazgatói hatáskör, és erről többet nem is szeretnék beszélni

– szögezte le az eltávolított vezető.

Csernavölgyi azt mondta, hogy ez csak indok volt, de a kirúgása valódi okát „nem tudja megmondani, és nem is akarja boncolgatni”. Azért nem, mert szerinte másodlagos, hogy mi történik vele, amikor egy világjárvánnyal kell szembenézni. Azt mondta, hogy ő felkészítette erre eddig az intézményt: védőfelszereléseket szereztek be, és százasával megkezdték a dolgozók tesztelését is, hogy meg tudják azokat védeni, akik a frontvonalban harcolnak, és „nem egy irodában, nem egy fellegvárban ülve hoznak döntéseket”.

A korábbi igazgató elmondta azt is, hogy „látott számokat az asztalán”, a járványügyi helyzet „jelenleg teljesen kézben tartott”. 

Csernavölgyi István felidézte, hogy 1991-ben kezdő orvosként ugyanebben a kórházban kezdett dolgozni. Azt mondta, hogy ez egy „fennkölt intézmény” volt, aminek az „aurája egyből megcsapta”. Majd elmesélte, hogy itt ismerte meg a feleségét, itt születtek a gyerekei, és az édesapja is itt dolgozott.

Ide én még vissza fogok térni, úgy gondolom, bármilyen minőségemben is. Nem tudok ettől a kórháztól elszakadni

– mondta az igazgató, megemlítve, hogy mindenféle vizsgálat nélkül adta ki a miniszter az útját.

Ugyan kitépték a szívem, de visszaadtátok a hitem

– fejezte be beszédét a volt igazgató.

Csernavölgyi István után utódja, Bucsi László is beszélt:

Mindennel egyetértek, amit a főigazgató úr mondott. Azt gondolom, hogy a történet nem kerek

– kezdte Bucsi László, aki belső vizsgálatot fog folytatni, hogy kiderüljön, Csernavölgyi István „tiszta”. Ezt le is folytatják a héten.

Olyan gyorsan távozok, amilyen gyorsan engem ideültettek

– ígérte a megbízott igazgató, hogy mi lesz akkor, ha „rehabilitálják” elődjét.

Rövid beszéde után a kórház dolgozói közösen énekelték el a Nélküledet.

Kiemelt kép: Youtube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik