Belföld koronavírus

Kásler leváltotta a székesfehérvári kórház igazgatóját

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatóját, adja át hivatalát, írja a feol.hu. A lap szerint az orvosok és szakdolgozók döbbenten állnak a döntés előtt, és magyarázatot még nem sikerült kapniuk.

Csernavölgyi István pénteken leadta hivatalát, és egy közleményt adott ki, ezt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

„A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak.

Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom.

Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt.

A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.”

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik