Belföld

Mintarab lett a börtönben a köbányai emberöléssel gyanúsított Cs. Dániel

Mintarabként viselkedik a börtönben az a Cs. Dániel, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly nyáron megölt egy eladóként dolgozó fiatal lányt Kőbányán. Egy volt rabtársától megtudtuk, hogy a 24 éves férfi hónapok óta takarítóként dolgozik a rácsok mögött, és rendszeresen látogatja a családja.

A megölt fiatal lány K. Kata egy kőbányai közértben dolgozott eladóként. Szerette volna lezárni a kapcsolatát a fiatalemberrel, ő azonban többször is megfenyegette, hogy ha elhagyja, akkor végez vele. Az ominózus nap a férfi azért mehetett fel a lányhoz, hogy elvigye a szakítás után nála maradt ruháit. Kata valószínűleg azt feltételezte, hogy simán át tudja adni neki a dolgait, de nem így történt. A férfi bement a lakásába, több sebet ejtett rajta, végül pedig elvágta a torkát.

Megkerestük a Fővárosi Főügyészséget, hogy megtudjuk Cs. Dániel változtatott-e a korábbi vallomásán, és hogy közöltek-e vele újabb gyanúsítást. De arra is szerettünk volna választ kapni, hogy a férfi esetleg mást is beavatott-e a terveibe. Gasz Péter, szóvivőt helyettesítő ügyész megkeresésünkre azt közölte, hogy a gyanúsított nem tett beismerő vallomást és az emberölésen kívül semmilyen más bűncselekménnyel nem gyanúsítják. Válaszában azt írta, hogy rajta kívül nincs más gyanúsítottja az ügynek.

Értesüléseink szerint Cs. Dániel azzal védekezik, hogy nem ő,  hanem valaki más bántalmazta a lányt. Ha bebizonyosodik bűnössége, akkor akár életfogytig tartó fegyházra is ítélhetik különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik