Belföld koronavírus

500 fölé nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, négy beteg meghalt

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg, írja a koronavirus.gov.hu.

Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az új áldozatok egy 67 illetve egy 86 éves nő, valamint egy 61 és egy 91 éves férfi voltak.

Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Mindez egyébként azt is jelenti, hogy az elmúlt 24 órában 33 új fertőzöttet azonosítottak, ami napok óta a legalacsonyabb emelkedés. Szombatról vasárnapra 65, vasárnapról hétfőre 39, hétfőről keddre virradóan 45 fővel emelkedett a fertőzöttek száma.

Mint ismert, kedden a kormányzati honlapon közzétették a koronavírus eddigi magyarországi áldozatainak korát és alapbetegségeit, szerda reggelre pedig térképen ismertették a járvány terjedését.

A szerdai közleményben ismét figyelmeztetnek, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

4000 milliárdos válságkezelési alapot javasol a kamara, a kormány cégekbe szállhatna be tulajdonosként
Az állam vinné a főszerepet, de a vállalkozásoknak és munkavállalóknak is bőven jutna a terhekből az iparkamara válságkezelő forgatókönyve szerint, amiből a kormány gazdaságélénkítő terve is táplálkozhat majd. 4000 milliárd forintos válságkezelési alap formálódik, de mindenekelőtt mentenék a munkahelyeket, aztán jönnek majd a különadók.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik