Belföld

Térképen a magyar koronavírus-fertőzöttek

Az 525 fertőzött emberből 330 Budapesten és környékén él.

Megjelent a koronavirus.gov.hu oldalon éjszaka a térkép, amely megyei bontásban mutatja, hol és hány igazolt koronavírus-fertőzött van Magyarországon.

A térkép alapján a legtöbb fertőzött Budapesten (215) és környékén, Pest megyében (89) van. A 492 emberből 304 ember itt él. Vidéken a legtöbb fertőzöttet a szintén sötétebb színnel jelölt Győr-Moson-Sopron (25 ember) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (24) megyében találták, míg a legkevesebben Heves (2) és Békés (3) megyében fertőzödtek meg koronavírussal.

Frissítés!

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A térkép is frissült a koronavirus.gov.hun. A legtöbben, 26-an ismét a fővárosban (232) és Pest megyében (98) fertőzödtek meg.

A térkép megjelenése előtt az operatív törzs felhívta a figyelmet, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, éppen ezért nagyon fontos az ajánlások és a kijárási korlátozás betartása.

Korábban közzétették a koronavírus áldozatainak (keddig 16 ember halt meg) korát és alapbetegségeit is, a módszer azonban a TASZ szerint jogsértő volt. Mivel elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg,így szerda reggelre az áldozatok száma 20-ra emelkedett, írta a koronavirus.gov.hu.

Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik