Belföld koronavírus

Fegyelmi indul, mert a jászberényi polgármester koronavírusos lakosról tájékoztatott

Fegyelmi eljárás indul, mert hétfőn Jászberény polgármestere arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a kisvárosban is megjelent a koronavírus – írja a hvg.hu. Budai Lóránt bejelentéséről mi is hírt adtunk.

Jászberényt is elérte a koronavírus
Egy 74 éves asszony tesztje lett pozitív.

A Szent Erzsébet Kórház igazgatója már hétfőn este reagált a Facebookon a polgármester bejelentésére, és fegyelmi eljárás indítását helyezte kilátásba. Az igazgató a közösségi oldalán az ellene felfortyanók lehűtésére Kásler Miklós vasárnapi utasítását is közreadta – azaz a miniszter utasítására indítják az eljárást.

A konfliktus hátterében az állhat, hogy az operatív törzs eddig ragaszkodott ahhoz, hogy nem közöl helyi adatokat, és azok a polgármesterek, akik maguk hozzák nyilvánosságra, ha koronavírusos eset van a településen – ezzel a direktívával szembemennek.

A hvg.hu azt írja, hogy a közreadott, Kásler Miklós által szignált közleményben az áll, hogy a koronavírussal kapcsolatos közadatkéréseket meg kell tagadniuk az illetékeseknek, illetve az adatokat kikérő országgyűlési képviselők figyelmét is fel kell hívni arra, hogy azokat csak az operatív törzs kezelheti.

Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik