Belföld

“Ilyet nem szabad csinálni, megtanultam egy életre” – mondta a mentő előtt büntetőfékező András

Levélben kért bocsánatot a mentősöktől az a 23 éves férfi, aki szombaton este előbb megelőzte, majd befékezett egy szirénázó mentőautó előtt Martfű külterületén. A mentőautó vezetője csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy erőteljesen lassított.

Á. András beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során, s egy hirtelen ötlettől vezérelt rossz döntéssel indokolta a történteket. Az Országos Mentőszolgálatnak küldött levelében pedig részletesebben is megmagyarázta a történteket. Azt írta, hogy csak megkülönböztető fényjelzést használt a mentős, és nem történt büntetőfékezés, amivel gátolta volna a mentőautó előrehaladását. Azzal azonban tisztában van, hogy így sem szabadott volna előznie.

Az bosszantott fel leginkább, hogy miért haladt ilyen lassan (50-60 km/h) miközben sérültet visz. Viszont amit rendkívül szégyellek, hogy a kihallgatáskor közölték hogy beteg sérüléséből adódóan csak ilyen sebességgel tudott közlekedni. Ez sokkolt, és szó szerint borzalmasan éreztem magam. Beismerő vallomást tettem, elismertem hogy hibáztam

– írta, hozzátéve, esze ágában sincs kitérni a felelősség alól és vállalja a következményeket.

Elfogadom Mindenki véleményét, mert ha az én hozzátartozóm ült volna abban a mentőben, én is hasonlóan vélekednék Ilyet nem szabad csinálni, ezt megtanultam egy életre. Bocsánatot kértem minden érintettől, mert aki hibázott, az egyedül én voltam, és megédemlem a következményeket

– tette hozzá.

A Szolnoki Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást férfi ellen, akinek természetesen már a helyszínen elvették a jogosítványát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik