Belföld

Bevallotta bűnösségét a mentőautó előtt büntetőfékező férfi

Bevallotta bűnösségét az a törteli férfi, aki szándékosan befékezett egy szirénázva közlekedő mentőautó előtt Martfű külterületén. A 24.hu értesülései szerint a 23 éves férfi egy hirtelen ötlettől vezérelt rossz döntéssel magyarázta a történteket.

A fiatalember szombat este fél hétkor kocsikázott, amikor utolérte a megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautót. Mindenképp meg akarta előzni a mentőautót, ezért a távolsági fényszórójának felvillantásával továbbá hangkürttel többször is jelzést adott a sürgősségi ellátást végző autó sofőrjének, majd miután megelőzte, büntetőfékezett a sérültet szállító jármű előtt.

A mentőautó vezetője csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy erőteljesen lassítania kellett. A rendőrök elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a fiatalt, majd gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást a bűnösségét beismerő férfi ellen, akinek természetesen már a helyszínen elvették a jogosítványát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik