Belföld

Felmenthetik a kistestvérét is megkéselő káldi anyagyilkost

Emberölés és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség azzal az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló káldi férfival szemben, aki tavaly májusban leszúrta az édesanyját és többször megszúrta az édesanyjuk segítségére siető kistestvérét is.

A 20 éves munkanélküli G. Krisztián szeretett kötözködni. Előfordult, hogy az úttestről nem állt félre az autók elől, a sofőrt késsel fenyegette, amikor ezt szóvá tette. A családjával is többször volt konfliktusa, a nagymamája azután költözött el, hogy unokája többször is „földhöz vágta”.

Az ominózus éjszaka összeszólalkozott a vele egy háztartásban lévő édesanyjával, majd többször mellkason és hasba szúrta egy tizenkilenc centiméter pengéjű késsel, amit aztán a földre dobott.

A 15 éves testvére az édesanyjuk védelmére kelt. Ekkor a férfi felkapott egy másik kést és őt is többször megszúrta. A szúrások következtében a férfi édesanyja a helyszínen elhunyt, míg kiskorú testvére nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

G. Krisztián elmenekült a helyszínről, de a rendőrök másnap reggel elfogták. A férfi beismerte a bűnösségét, de igazából fel sem fogta, hogy mit művelt. Korábban mosolyogva vitték be a letartóztatásáról döntő bírósági meghallgatására is. A főügyészség szerint G. Krisztián beszámítási képessége kizárt, ezért a férfi felmentését és kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik