Belföld koronavírus

Kiutasítottak 13 iráni egyetemistát

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – Magyarország államhatáráig történő kitoloncolással – kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről 13 iráni állampolgárságú egyetemistát, közölte a Belügyminisztérium hétfő reggel.

A közlemény szerint az egyetemisták a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén a részükre karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, az utasításaiknak nem tettek eleget.

Kiutasítottak Magyarországról két iráni egyetemistát
A karanténban tartózkodó diákok hangosan elégedetlenkedtek, nem tettek eleget az egészségügyi személyzet utasításainak.

A kiutasítás végrehajtását annak feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, az érintettek részére kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki. A kiutasítottakkal szemben egyidejűleg három év Magyarországra történő beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelt az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

Az egyetemisták ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság járványügyi szabályszegés vétség elkövetése miatt tovább folytatja az eljárást, amely távollévő terheltekkel szemben is befejezhető.

Ahogy korábban megírtuk, a Szent László Kórházban órákon keresztül egy koronavírusos társukkal voltak összezárva iráni diákok. Miután Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arról beszélt, hogy az irániak közül többen székeket dobáltak ki a szobákból, a diákok elmondták, a konfliktus kialakulásának oka az volt, hogy

a szobájukban az egyik fiú fertőzöttségéről már órák óta tudtak az orvosok, de ezt nem árulták el senkinek, és az érintettet is arra kérték, tartsa titokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik