Belföld koronavírus

Kiutasítottak Magyarországról két iráni egyetemistát

Két iráni állampolgárságú, magyarországi jogviszonnyal rendelkező egyetemistát kiutasított az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság hazánk és az EU területéről is, közölte a Belügyminisztérium péntek délután.

A két diák engedély és védőruházat nélkül hagyta el a a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén a karanténként kijelölt szobát.

A közleményben azt írták, a két egyetemista többszöri felszólítás ellenére se ment vissza a kórházi szobába, hangosan elégedetlenkedtek, nem tettek eleget az egészségügyi személyzet utasításainak, valamint agresszívan léptek fel velük szemben. 

A kiutasítás végrehajtását a kiutasítás feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, az érintetteknek pedig kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki.

A két iráni férfinak azt is megtiltották, hogy a következő három évben Magyarországra utazzanak, illetve a BRFK járványügyi szabályszegés vétség elkövetése miatt tovább folytatja az eljárást ellenük.

Ahogy korábban megírtuk, a Szent László Kórházban órákon keresztül egy koronavírusos társukkal voltak összezárva iráni diákok. Miután Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arról beszélt, hogy az irániak közül többen székeket dobáltak ki a szobákból, a diákok elmondták, a konfliktus kialakulásának oka az volt, hogy

a szobájukban az egyik fiú fertőzöttségéről már órák óta tudtak az orvosok, de ezt nem árulták el senkinek, és az érintettet is arra kérték, tartsa titokban.

 Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik