Belföld koronavírus

Koronavírusos beteg volt a kótaji háziorvosi rendelőben

Ő az egyike az operatív törzs által pénteken bejelentett új fertőzötteknek.

A pánik és félreértések elkerülése végett szeretnék egy pár dolgot tisztázni. Igen, volt koronavírus-fertőzött a Kótaji II. sz. háziorvosi rendelőben

– közölte Dr. Kiss Csaba, a település háziorvosa Facebook-oldalán.

Az orvos beszámolója szerint a páciens a rendelőből egyből a Fertőző Osztályra került, annak ellenére is, hogy nem esett bele a hatályos eset definícióba.

Akinek nincs tünete (magas lázzal járó erős köhögés), annak nem kell karanténba vonulnia, vagy bármiféle orvosi vizsgálaton jelentkeznie. Aki kontaktnak számít, azzal úgyis felveszik a kapcsolatot az illetékes szervezetek

– írta.

Dr. Kiss Csaba szerint jelenleg még a szoros kapcsolatban lévők sem mutatnak tüneteket, a pácienst ellátó személyzet is jól van, így csak a beteggel szoros kontaktusba kerülőknél indokolt a karatén.

A Blikk információi szerint az esettel összefüggésben egy középiskolát is kiürítettek, mert az intézmény diákjai azon a rendezvényen szolgáltak fel ételt, amin részt vehetett a 41 éves fertőzött férfi is.

Az iskolából a lapnak azt mondták, senki nem tartózkodik az épületben, mindössze ennyi információt osztottak meg:

Hipózzuk az iskolát, ezért döntöttek úgy az iskola vezetői, hogy a második óra után mindenki hazamehet, így a mai napon senki nincs az épületben.

A háziorvos elmondta, hogy a rendelőben azonosított páciens benne van az operatív törzs által bejelentett 19 esetben, ő az a 41 éves férfi, aki a közelmúltban Hollandiában és Angliában járt.

19-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Mindhárom új fertőzöttet a Szent László Kórházban kezelik.

A férfi a Szent László kórházban van karanténban, a háziorvos szerint a településen élők nagy valószínűséggel nem érintkeztek a férfival, ezért pánikra semmi ok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik