Belföld

Meleg, de esős napra készüljünk

Szerdán egy melegfront érkezik, ennek hatására kezdetben a nyugati és a délnyugati tájak kivételével többfelé számíthatunk esőre, záporokra, majd délután már csak az északkeleti országrészben alakulhat ki néhol kisebb eső, futó zápor, miközben sokfelé felszakadozik a felhőzet. A nyugatias szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 1 és 8, délután 12 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, keleten lesz hűvösebb, a Dunántúlon melegebb az idő. Melegfronti hatás várható – írja az Időkép.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék sehol sem várható. Élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Igazi tavaszi időre van kilátás 17 és 22 fok közötti csúcsértékekkel.

Pénteken egy hidegfont érkezik, megnövekszik a felhőzet, így sokfelé készülhetünk esőre, záporokra. Északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Délelőtt még többfelé melegedhet a levegő, de a front érkeztével napközben visszaesik a hőmérséklet. Délután 7-16 fokot mérhetünk, délen, délkeleten lesz melegebb.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik