Belföld

Előrehozott tavaszi szünet lesz a Corvinuson

Országosan egységesen a jövő héten, március 16-tól 20-ig előrehozott tavaszi szünet lesz, olvasható a Budapesti Corvinus Egyetem honlapján közzétett tájékoztatóból.

Az egyetemi polgároknak címzett írásban úgy fogalmaznak,

ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy felkészüljünk a tavaszi szünetet követő időszak oktatási tevékenységére, amelyről a következő napokban további részletes tájékoztatást küldünk majd nektek.

Közölték azt is, intézményi hatáskörben az egyetem rektora, Dr. Lánczi András március 12-13-ra, azaz a csütörtöki és pénteki napokra oktatási szünetet rendelt el.

A Corvinus könyvtárszolgáltatásai a korábban kiadott elnöki testületi rendelkezés értelmében vehetők igénybe, azaz az olvasótermi szolgáltatás továbbra sem elérhető, ugyanakkor a kölcsönzésre a következő két napban és az előrehozott tavaszi szünet alatt is van lehetőség a könyvtár főigazgatója által kiadott rend szerint.

A kollégiumainkban lakó magyar diákokat arra kérik, hogy az oktatási szünet alatt utazzanak haza, csak kivételesen indokolt esetben vegyék igénybe a kollégiumi szolgáltatást. A külföldi diákoknak továbbra is biztosított a kollégiumi ellátás.

A diákigazolványok érvényességi ideje a rendkívüli helyzet idejére automatikusan meghosszabbodik.

A rendkívüli intézményi szünet nem érinti az egyetemi munkavállalók munkarendjét, a szabadságok kiadására és a táppénzre vonatkozó szabályokat.

A következő napokban feszített tempóban dolgozzuk ki az oktatási tevékenység folytatásához szükséges feltételeket, és holnap további tájékoztatást nyújtunk számotokra

– írták.

Mint ismert, a kormány szerdán veszélyhelyzetet rendelt el, melynek részeként elrendelték az egyetemi épületek bezárását.

Koronavírus-vészhelyzet Magyarországon: megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket
Indokolt a veszélyhelyzet bevezetése? Miért pont 100 fő fölött nem szabad zárt téri rendezvényeket szervezni? Hova mehetünk, és hol vagyunk nagyobb veszélynek kitéve? Miért nem korlátozzák a tömegközlekedést?

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik