Belföld koronavírus

A Jobbik az iskolák, óvodák bezárását követeli

A párt újra felszólította a kormányfőt, hogy mentse fel Kásler Miklóst.

Már több uniós ország bezárta közoktatási intézményeit a még komolyabb koronavírus–járvány megakadályozásáért. A Jobbik szerint Magyarországon is a védekezés most a legfontosabb, ezért  a gyermekek és családok védelmében tanítási szünetet kell elrendelni.

A Jobbik azt követeli, hogy a kormány azonnali hatállyal zárja be az iskolákat, óvodákat. 

Az ellenzéki párt szerint minden erővel meg kell akadályozni egy még nagyobb járványt Magyarországon.

Gyermekeink, az őket tanító pedagógusok és áttételesen a több százezer család védelme kell, hogy az első legyen most.

A Jobbik, összhangban más országok hasonló gyakorlatával, azt is javasolja, hogy az Olaszországból visszatérő magyar és külföldi állampolgárokat hétfőtől kötelezzék két hetes házi karanténra. Az ellenzéki párt javasolja, hogy a kormány kiemelt ellenőrizze a teherszállító közúti vállalkozásokat, segítse minden védekezéshez szükséges eszközzel munkájukat.

A Jobbik továbbra is kitart mellette, hogy Orbán Viktornak a lakosság megnyugtatása és a magyar emberek biztonsága érdekében fel kell mentenie a járvány elleni védekezés irányítására alkalmatlan Kásler Miklós emberi erőforrás-minisztert. A Jobbik a védekezésben résztvevőknek megköszönte eddigi áldozatos munkájukat.

Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője, pártelnök az Országgyűlés plenáris ülésén március 9-én. MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik