Közélet koronavírus

A kórházi orvosok, ápolók halasszák el utazásaikat!

Arra kérik őket, most maradjanak itthon, és legyenek elérhetőek!

Az Operatív Törzs értékelte a helyzetet, majd – mivel Európában és Közép-Európában egyre több a koronavírus-fertőzés – felhívással fordult a kórházak vezetőihez.

A kormány tájékoztatási oldala, a koronavirus.gov.hu szerint arra kérik őket, hogy az egészségügyi és műszaki-gazdasági dolgozók a járványhelyzet idejére szüneteltessék, halasszák későbbre külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében.

A kórházigazgatók, hívják fel dolgozóik figyelmét, hogy egészségük megőrzése nemzetbiztonsági érdek,

hiszen a betegbiztonság és az egészségügyi ellátás biztosításához kiemelten fontos az egészségügyi ellátó személyzet egészségének és munkaképességének megőrzése.

A Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere által aláírt felhívásban ezért arra kérik őket,

hogy most maradjanak itthon, legyenek elérhetőek!

Előzőleg Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt. A tilalom vasárnaptól visszavonásig érvényes.

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos
A tilalom minden fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményt érint.

Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján március 7-én. MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik