Belföld

„Akármilyen ember is volt, nem akartam megölni” – védekezett a sógora torkát elvágó férfi

Sokallja a 12 év börtönbüntetést az a férfi, aki elvágta a sógora torkát a másfél évvel ezelőtti kávai lecsófesztiválon. A letartóztatásban lévő K. Sándor ügyvédje téves minősítés és a büntetés enyhítése miatt fellebbezett.

A támadó, K. Sándor a családjával és a sógorával, L. Jánossal élt közös házban, ám külön lakrészben. Miután K. Sándor felesége meghalt, a két férfi közösen lakott a házban a nagyszülőkkel és a gyerekekkel. Mindketten italozó életmódot folytattak, s finoman szólva sem kedvelték egymást. Rendszeresek voltak közöttük a veszekedések az ingatlan használata miatt. Az ominózus napon mindketten kilátogattak a lecsófesztiválra, ahol nagy mennyiségben fogyasztottak sört.

„Mi lenne, ha megölnénk valakit?" – kérdezte a vádlott, majd elvágta a sógora torkát
„Láttam, hogy bugyog a nyakából a vér” – mondta vallomásában a kávai emberölés miatt tanúként beidézett élsportoló a csütörtöki tárgyaláson.

Az áldozat fia korábban azt mondta, hogy pontosan emlékszik arra, hogy „ellökte” a nagybátyját a késelés előtt.

Kértem egy sört apunak, Sanyinak és magamnak is. Ekkor a nagybátyám mondta, hogy majd ő fizet. Ezután elővett egy húszezrest, valamint egy bicskát, és azt kérdezte, hogy „mi lenne, ha megölnénk valakit”, majd összeroppantotta az egyik sörrel teli műanyagpoharat. Ezt követően megfogtam a grabancát és ellöktem, majd közöltem vele, hogy menjen haza, mert ittas.

– mondta.

Az áldozat fia azt állította, hogy ezt követően már nem is foglalkozott a nagybátyjával, hanem újra a pulthoz fordult. A férfi azonban nem sokkal később felállt a földről, és nyakon szúrta az édesapját. B. János ekkor ököllel nekiesett a nagybátyjának, de a körülöttük állóknak végül sikerült lefogniuk.

K. Sándor az utolsó szó jogán már azt mondta, hogy sajnálja a történteket. Mint mondta, akármilyen ember is volt a sógora, nem akarta megölni. Elmondása szerint jó munkahelye volt és úgy tűnt, hogy el tud költözni máshova, miközben a volt sógorának már csak az ital maradt.

Fotó: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik