Belföld

Halálba vitte a feleségét egy férfi, mert elrántotta a kormányt a fájdalmai miatt

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség azzal a nyolcvan éves férfival szemben, aki tragikus kimenetelű balesetet okozott 2018 májusában a fájdalmai miatt.

A férfi egy Csongrád megyei kistelepülés lakott területén haladt a kocsijával, felesége pedig a jobb oldali első ülésen ült. Mind a kettejüknek be volt kapcsolva a biztonsági öve, amikor a falu belterületén a rendszeres fájdalommal járó, általa is tudottan ízületi kopással érintett és a bal térdében fellépő hirtelen fájdalom miatt a bácsi a lábához kapott.

A férfi emiatt hirtelen kézmozdulattal balra kormányozta a kocsit, majd elvesztette az uralmát az autó felett. Az autó az úttestről lehaladva a bal oldali útpadka mellett egy árokba és egy kapubejárónak hajtott mielőtt megállt volna. A férfi felesége olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy öt nap múlva meghalt.

A nyugdíjas férfi a közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a járművel az útviszonyoknak és az útvonalvezetésnek megfelelően kell közlekedni, mellyel összefüggésben a párja halálát okozta. Férfi vezetői engedélyét bevonták, mert a férfi járművezetésre alkalmatlan az elégtelen észlelési teljesítmény, a közlekedési helyzetek biztonságos megóvásához szükséges felismerési és döntési képesség hiánya miatt, továbbá a férfi nem rendelkezett a jármű irányításához szükséges mozgási képességekkel sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik