Belföld

Eltörte a bordáit, halálra rugdosta a párját egy kecskeméti nő, mert kiverte a fogait és betörte az orrát

Erős felindulásban elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az ellen az 52 éves kecskeméti nővel szemben, aki egy évvel ezelőtt halálra rugdosta az élettársát, akit előzőleg egy harmadik ivócimborájuk már eszméletlenre vert kalapáccsal.

A Máriavárosban élő asszony és párja 13 évig élt élettársi kapcsolatban. Kapcsolatuk elég hullámzó volt, mert mind a ketten italoztak. A férfi ilyenkor agresszívvá vált, és már évek óta verte a nőt, a vádbeli időpont előtt is több fogát kiütötte.

Az ominózus napon az 50 éves O. János erősen ittas állapotban megjelent a szintén ittas 64 éves T. István kecskeméti lakásán, ahol a barátnője is tartózkodott. A férfi féltékeny volt az idősebb ismerősére, ezért veszekedni kezdett a nővel. Felszólította, hogy menjenek haza, azonban a nő vonakodott ettől. Emiatt a férfi szidalmazni kezdte a nőt, majd ököllel orrba vágta, aminek következtében az orrcsontja eltörött.

A 64 éves férfi ekkor a szoba sarkából magához vett egy kalapácsot és azzal több ízben az ágy szélén ülő 50 éves férfi fejére sújtott. A férfi akkor sem hagyta abba a bántalmazást, amikor az áldozata a földre zuhant. Az orrcsontja eltörése miatt erősen felindult állapotban lévő asszony ekkor fojtogatni kezdte az eszméletlen élettársát, majd rugdosni kezdte, a mellkasára térdelt és taposott, aminek következtében a férfi negyedórán belül a helyszínen meghalt.

A férfi halálát a nő idézte elő, amit a sorozat bordatörés miatt kialakult légmell (légzési elégtelenség) okozott. A kalapáccsal történt bántalmazás miatt a férfi könnyebb, 8 napon belül, részben pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ám életveszélyes sérülésként nyílt koponyatörés is kialakulhatott volna.

A főügyészség a nőt erős felindulásban elkövetett emberöléssel, a férfit életveszélyt okozó testi sértés  kísérletével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Jelenleg mind a két elkövető letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik