Belföld

Megbocsátott az áldozat az olasz késelőnek

Hét év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt az olasz férfit, aki 2018 novemberében megkéselt egy helyi férfit az egyik bár előtt. A Hírösvény beszámolója szerint a férfi beismerő vallomást tett és áldozata is megbocsátott neki.

Marco T. P. egy  baráti társasággal szórakozott a helyi Goose Bárban. A vallomások szerint a pultnál egy férfi, B. Sándor, “leolaszgecizte”  amiért Marco ököllel arcon ütötte és megtaposta, ezért az őrök kivezették az utcára. Egy másik olasz erre lelökte a lépcsőn B. Sándort, mire őt is kitették a biztonsági őrök a szórakozóhelyről. Marco mindeközben dühbe gurult, a kocsijához ment, ahonnan kivett egy kést, amellyel elindult vissza a bárba, azzal a céllal, hogy elégtételt vegyen a sérelmein.

Útközben azt látta, hogy  honfitársát is kitették, aki e miatt a bejárat előtti kordont rángatja és több ember veszi körül. Marco úgy vélte, bántalmazzák az olasz barátját, ezért hátulról rátámadt az ott álló, számára eddig ismeretlen P. Rolandra és késsel megvágta a hátát. Ezt követően dulakodni kezdtek, majd Marco T. P. végighúzta a kést a nyakán. Ömleni kezdett a vére, az olasz pedig lelépett a helyszínről, hajnalban kapták el, amikor összecsomagolva szökni próbált kiskunfélegyházi lakhelyéről.

Az olasz férfi a rendőrségi szakban még jogos önvédelemről beszélt, de a bíróságon már beismerte a bűnösségét. Elmondta hogy a kés az övé volt és az autójából vette ki azzal a céllal, hogy megsebzi annak férfinek az arcát, aki tiszteletlen volt vele.  Mindeközben tévesen észlelte, hogy a barátját inzultálják, ezért támadott rá orvul P. Rolandra.

Az olasz férfi 10 millió forintot fizetett ki P. Rolandnak, valamint további, harminc millió forint részletekben járó életjáradék fizetését vállalta.  A bárban megtaposott B. Sándor másfél milliós kártérítést kapott. Marco ügyvédje fellebbezést jelentett be enyhítésért. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Az ügyvéd védence bűnügyi felügyeletét indítványozta, de ezt a bíróság elutasította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik