Belföld

Kilencgyermekes apát nyomott agyon egy többmázsás vasszerelvény Sóstófalván

Felfüggesztett börtönre ítélte a Miskolci Járásbíróság azt a férfit, aki engedély és képesítés nélkül javított egy pótkocsit Sóstófalván, melynek lezuhanó puttonya maga alá temette az ott tartózkodó családapát.

A férfi egy autószerelő telepen megfelelő szakképesítés nélkül, számos munkavédelmi szabályt megszegve szerelte egy pótkocsi hidraulika rendszerét. Ekkor érkezett a helyszínre a 32 éves kilencgyermekes Ferenc, aki ismeretlen okokból behajolt a pótkocsi váza és puttonya közé, majd az alvázra hasalt.

A nem megfelelően kitámasztott pótkocsi puttonya azonban lezuhant és maga alá nyomta a családapát, aki életét vesztette.

A járásbíróság foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt mondta ki bűnösnek a szerelőt, akit ezért 1 év 10 hónap fogházra ítélt, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte a cselekmény elkövetését és a tettét is megbánta. Súlyosító körülmény volt, hogy a férfi egyszerre több munkavédelmi- és foglalkozási szabályt is megszegett.

Mivel a bíróság ítéletét mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Fotó: Stockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik