Belföld

Életfogytiglant kértek a feleségét felkoncoló szentpéterszegi férfira

A feleségével harminchat késszúrással végző férfi a fiával, majd magával is végezni akart.

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az ellen a szentpéterszegi férfi ellen, aki meg akarta ölni saját fiát, majd halálra késelte a feleségét.

M. Árpád és a felesége hosszú ideig kiegyensúlyozott kapcsolatban éltek egymással, de a férfi viselkedése a gyilkosság előtti négy évben jelentősen megváltozott, féltékenysége annyira felerősödött, hogy az már betegessé vált. Többször is megverte a feleségét, amely miatt egy alkalommal jogerősen is elítélték.

A házaspár felnőttkorú gyerekei közül többen a településen éltek, ezért a bántalmazások után az asszony gyakran átment a közelben lakó legidősebb fiához. Így volt ez 2018 májusában is, amikor a nő a közelben lakó fiához ment a férje újabb balhéja után.

Rövid idő elteltével azonban helyszínre érkezett a családfő is, aki egy hosszú tőrkéssel hasba akarta szúrni az anyját védelmező fiát, akinek sikerült a szúrást elkerülnie. Az egyik októberi napon az asszony ebédet főzött a ház teraszán, ezért több kés is volt az asztalon.

A kötekedő férfi erősen agresszív állapotba került, majd az asztalról felkapott egy húsz centiméter pengéjű kést és azzal a vele szemben álló nőt mellkason szúrta, aki ennek következtében a földre esett. A férfi ezután magából kivetkőzve nagy erővel még további harmincöt alkalommal megszúrta a feleségét a mellkasán, hasán, karján és a lábán, az asszony elvérzett és perceken belül meghalt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életfogytig tartó fegyházat kért a letartóztatásban lévő férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik