Belföld

Soha nem szabadulhat a 88 éves asszonyt vascsővel agyonütő, majd meggyalázó férfi

Tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélte emberölés miatt a Budapest Környéki Törvényszék azt 26 éves férfit, aki 2017 októberében vascsővel agyonvert, majd megerőszakolt egy 88 éves asszonyt Zsámbokon. Ez azt jelenti, hogy a férfi soha életében nem jöhet ki a börtönből. A bűnjelek eltüntetésében segédkező H. Józsefet 1 év 6 hónap fogházra ítélték bűnpártolás miatt.

Az emberi ésszel szinte felfoghatatlan ocsmányságokat művelő 26 éves P. János segédmunkásként dolgozott Zsámbokon, és ott is lakott. 2017. október 14-én előleget kért a főnökétől, majd az egyik, akkor még fiatalkorú munkatársával elment a helyi trafikba, sört, bort és pálinkát ittak. Amikor visszatértek a szállásukra, az idősebb férfi tovább ivott a társaival. Éjjel egy óra körül magához vett egy vascsövet és elindult a faluba.

A céltalanul bolyongó P. János egy olyan házhoz érkezett, ahol egyedül élt egy 88 éves, rendszeres ápolásra és gondozásra szoruló asszony. P. János bement a házba, az ágyból már felkelni sem tudó idős nő ágya mellé lépett, a kezében lévő vascsővel nagy erővel négyszer fejbe vágta, majd közösült vele.

A férfi a brutális gyilkosság után meggyújtotta az asszony környezetében lévő ruhákat, majd reggel visszament a szállásra. Amikor hazaérkezett, levette a véres ruháit és lefeküdt. Még az ágyában feküdt, amikor közölte a munkatársaival, így a másodrendű vádlottal, H. Józseffel is, hogy megölt egy idős nőt. Ekkor a fiatal fiú betette a kályhába P. János ruháit és cipőjét, hogy elégessék. Ám egyiküknél sem volt gyufa és öngyújtó, így a bűnjelek megsemmisítése nem sikerült.

Az elmeorvosi szakértői vélemény megállapította, hogy a brutális gyilkosságot elkövető férfi teljesen beszámítható, azaz semmi olyan elmebetegségben nem szenvedett, ami kizárta vagy korlátozta volna a férfi beszámítható képességét a brutális gyilkosság elkövetésekor. A bíróság bűnösnek mondta ki P. Jánost nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, aljas célból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben, ezért őt életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárta.

Fiatal cinkostársa végig  azzal védekezett, hogy fenyegetés hatására, félelmében segített neki eltüntetni a bűnjeleket, de a bírót ez nem hatotta meg. A kisgyerekes büntetett előéletű fiút 1 év 6 hónap fogházra ítélték bűnpártolásért. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de mivel mindkét vádlott és védője fellebbezett, ezért az nem jogerős.

Fotó: a szerző felvétele

Megszólalt a zsámboki gyilkos bűntársa
Gyilkos volt annak a gyilkosnak a beceneve, aki megölt egy 88 éves nőt, majd közösült vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik