Belföld

Megszólalt a zsámboki gyilkos bűntársa

Pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken megkezdődött annak a 26 éves férfinak, P. Jánosnak a pere, aki a vád szerint másfél évvel ezelőtt vascsővel agyonvert, majd megerőszakolt egy 88 éves asszonyt. A férfit vezetőszáron és bilincsben vitték a bíróságra, míg a bűnjelek eltüntetésével vádolt, házi őrizetben lévő H. József az édesanyjával érkezett.

A 26 éves P. János segédmunkásként dolgozott a cinkostársával Zsámbokon, és ott is lakott. 2017. október 14-én előleget kért a főnökétől, majd az egyik, akkor még fiatalkorú munkatársával elment a helyi trafikba, sört, bort és pálinkát ittak. Amikor visszatértek a szállásukra, az idősebb férfi tovább ivott a társaival. Éjjel egy óra körül magához vett egy vascsövet és elindult a faluba. A céltalanul bolyongó P. János egy olyan házhoz érkezett, ahol egyedül élt egy 88 éves, rendszeres ápolásra és gondozásra szoruló asszony. A nő a bűncselekményt megelőző hetekben úgy le volt gyengülve, hogy felkelni sem tudott az ágyból, a szomszédban élő menye ápolta. P. János bement a házba, az idős nő ágya mellé lépett, a kezében lévő vascsővel nagy erővel négyszer fejbe vágta, majd közösült vele.

Fotó: 24.hu

A férfi a gyilkosság után meggyújtotta az asszony környezetében lévő ruhákat, majd reggel visszament a szállásra. Amikor hazaérkezett, levette a véres ruháit és lefeküdt. Még az ágyában feküdt, amikor közölte a munkatársaival, így H. Józseffel is, hogy megölt egy idős nőt. Ekkor a fiatal fiú P. János előző éjjel viselt ruháit és cipőjét behajította a kályhába, hogy elégesse. Pechjükre se gyufájuk, se öngyújtójuk nem volt, így a bűnjelek megsemmisítése nem sikerült.

Oláh Gaszton bíró az elhunyt asszony kegyeleti jogai miatt zárt tárgyalást rendelt el.

P. János a gyilkosság előtt pár hónappal szabadult. Nagyon erőszakosan viselkedett mindenkivel. Gyilkos volt a beceneve. Beismerte a bűnösségét. Már halott volt a néni, amikor megerőszakolta. De nekem ehhez az egészhez semmi közöm. Fenyegetés hatására segítettem neki eltüntetni a ruháit. Abban bízom, hogy felmentenek

– mondta lapunknak H. József, aki hozzátette, 1 év 2 hónapot volt rács mögött, négy hónapja engedték ki, azóta házi őrizetben van, és a másfél éves kisfia csak most jutott el odáig, hogy felismerje. A barátait elvesztette, de a párja kitart mellette.

A fiatalember ügyvédje, Nagy Imre az előkészítő ülés után elmondta, ügyfele egyelőre nem tett vallomást, csak a személyi körülményeiről nyilatkozott. A következő tárgyalás június közepén lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik