Belföld

Személyesen mentek el Felcsútra, hogy megkapják a kiperelt papírokat a TAO-milliárdokról, de hoppon maradtak

A kiperelt dokumentumokat szerették volna megkapni, de csalódniuk kellett – így foglalható össze tömören a DK két politikusának minapi felcsúti erőfeszítése. Az előzményekről mi is írtunk már:

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja és Varju László, a DK országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke a mai napon személyesen látogattak el a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány irodájába, hogy megtudják, mire költötte Mészáros Lőrinc akadémiája a TAO-milliárdokat – olvasható a DK közleményében.

Hiába mondta ki ugyanis évekkel ezelőtt a bíróság, hogy az alapítványnak ki kell adnia a fociakadémia költéseiről szóló dokumentumokat, a hatóságok és az Emmi a mai napig rejtegetik azokat. Az akadémia pont a mai napon tájékoztatta képviselőinket arról, hogy a papírok egy budaörsi végrehajtó irodához kerültek.

Varju László és Ráczné Földi Judit még a héten felveszik a kapcsolatot az irodával, hogy pontot tegyenek az ügy végére.

A magyaroknak joguk van tudni, hány tízmilliárdot kellett eddig adóforintjaikból a miniszterelnök hobbijára költeniük. Nem fogjuk hagyni, hogy a felelősök továbbra is ügyvédek, poros akták és dróton rángatott miniszterek mögé bújjanak

–       hangsúlyozzák.

Ráczné Földi Judit és Varju László élőben jelentkezett be a helyszínről:

https://www.facebook.com/dk365/videos/745513199303200/

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (b), mellette Hernádi Zsolt, a Mol Zrt. elnöke (k) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j) a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségén 2014. április 21-én. MTI Fotó: Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik