Belföld

Szeméremsértés és könnyű testi sértés gyanúja miatt nyomoznak Donáth László ellen

A kérdezett ügyben a megalapozott és 2019. decemberében közölt gyanú tárgya aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége

– közölte a Fővárosi Főügyészség az Index megkeresésére azzal kapcsolatban, milyen ügyben nyomoznak az egykori MSZP-s parlamenti képviselő, evangélikus lelkész Donáth László ellen.

Donáth egyébként január elején az ATV-nek azt mondta, hogy szó sincs szeméremsértési ügyről, csak könnyű testi sértés gyanúja miatt folyik nyomozás.

Az ügyben tényfeltáró vizsgálatot indított az evangélikus egyház, az Index megkeresésére most annyit közöltek: a vizsgálat még nem zárult le.

Donáth László: Egyértelmű, hogy politikai lejárató kampány zajlik
Az evangélikus lelkész szerint nem ő a valódi célpont, hanem a lánya, Donáth Anna.

Ahogy korábban megírtuk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján rendelt el nyomozást szexuális kényszerítés miatt a Donáth László elleni feljelentés nyomán, gyanúsítotti kihallgatás nem történt az ügyben.

A Ripost más kormánypárti médiumokkal együtt arról számolt be: szexuálisan zaklathatott egy 30 év körüli takarítónőt a békásmegyeri evangélikus szeretetházban Donáth László. A lap információja szerint a takarítónő tett feljelentést.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik