Belföld

490 milliós állami támogatással tömték ki Mészárosék balatoni szállóit, ahol elborzadtak a nagycsaládosok

Már amikor az épületeket kívülről meglátták, rossz érzés töltötte el őket a málló vakolat miatt, de úgy voltak vele, ha bent rendben van, akkor nincs gond. A szobába beérve viszont azt látták, hogy kosz van, dohszag, a fürdőszoba penészes, a szobákban a padlószőnyeg koszos.

–        – így jellemezte forrásunk tavaly a Club Aligában uralkodó viszonyokat az Erzsébet-programban résztvevő egyik nagycsalád.

Olyan lepusztult volt a Club Aliga, hogy hazamentek a nagycsaládos üdülésről
A szállodaigazgató visszautasítja, hogy áldatlan állapotok lennének, telt ház van.

Tavaly nyáron részletesen beszámoltunk arról, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Club Aligában, ahol szerényebb jövedelmű, nagycsaládok üdülhetnek állami támogatással, számos probléma van a szállással. Az idézett anya például úgy vélte, az állapotokon egy alapos takarítás (portörlés, lemosás, felmosás, porszívózás) sem segíthet. A takarítók is azt mondták, mindent elkövetnek, de csodákra nem képesek. Végül a család nem is maradt ott a szálláson.

A hvg.hu nemrég arra volt kíváncsi, hogy Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető két hotel (Club Aliga és a keszthelyi Hullám hotel), ahova a nagycsaládosokat utaltak be, mennyi állami támogatást kaptak. A Hullám Hotelről, azt mondta egy másik forrásunk:

Gusztustalan, ócska, régi berendezés, koszos, dohszagú, több évtizedes a padlószőnyeg, szúnyogháló nélküli, alacsony ablakok.

Most végül az derült ki, hogy összesen 490 millió forintot kapott az Erzsébet-programból az a két, Mészáros Lőrinchez, illetve Tiborcz Istvánhoz köthető hotel, amely kizárólag a programban részt vevők számára nyitott ki tavaly nyáron.

Kiemelt kép: Az egykori pártüdülő épülete a Balatonvilágoshoz tartozó Balatonaligán. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik