Belföld

MSZP: Orbánnak fogalma sincs, hogy élnek, milyen bért kapnak emberek milliói

Orbán Viktor miniszterelnöknek inkább az egészségügy, az oktatás fejlesztéséről kellett volna beszélnie, és jobban oda kellene figyelnie párttársai megjegyzéseire – értékelte az MSZP frakcióvezető-helyettese a kormányfő évindító sajtótájékoztatóját csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor: Sok helyütt az ellenfél jobb jelölteket állított, mint mi
Évindító sajtótájékoztatót tartott a miniszterelnök a Karmelita kolostorban. Szó volt klímasemlegességről, médiatúlsúlyról, nemzeti konzultációról, kórházakról és Donald Trump fiatalságáról is.

Harangozó Tamás közölte: a miniszterelnök „mai mutatványa stand-up comedynek csillagos ötös volt”, de inkább arról kellett volna beszélnie, hogy miként lesz Magyarországon az oktatás, az egészségügy Európa legjobbja, hogyan lesz fenntartható a környezeti fejlődés, miként működtetik a közszolgáltatásokat.

A távirati iroda tudósítása szerint az MSZP politikusa azt mondta: Orbán Viktornak jobban oda kellene figyelnie párttársai, elsősorban a Miniszterelnökséget korábban vezető Lázár János megjegyzéseire, különösen arra, hogy a Fidesz elveszítette a kapcsolatát a valósággal, és ha ezt nem képes megtalálni, 2022-ben komoly bajban lehet.

Harangozó Tamás azt a miniszterelnöki kijelentést, amely szerint tavaly a bérek területén is előrelépés történt, úgy értékelte:

Orbán Viktornak fogalma sincs, hogyan élnek, milyen bért kapnak emberek milliói.

Az ellenzéki politikus szerint bár valóban jól néznek ki a magas foglalkoztatottságról szóló adatok, a képet árnyalja, hogy több százezer magyar külföldön talált munkát, az autóiparban pedig lassan nincs olyan cég, amely ne döntött volna elbocsátásokról. Harangozó Tamás szerint a Fidesz megszorításokkal, elvonásokkal akarja elérni azt, hogy a kórházaknak ne legyen adósságuk, ez pedig további emberéleteket követelhet. Kitért arra is, hogy miközben a kórházak 65 milliárd forint adósságot halmoztak fel, addig a kormány év végén közel 300 milliárd forintot „szórt szét”, csak a Miniszterelnöki Kabinetirodának 44 milliárd forintot adott.

Korábban Orbán sajtótájékoztatójára már reagált

Kiemelt kép: Harangozó Tamás, az MSZP képviselője felszólal egyes közszolgálati tárgyú törvények módosításáról szóló törvény vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik