Belföld

Szabó Tímea: Orbán monodrámája hemzsegett a hazugságoktól

Monodráma lett a Kormányinfó: az előadást egy személyben Orbán Viktor vitte színre, a végeredménye viszont mindenkinek dráma – kezdi Fb-bejegyzését Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, aki Orbán Viktor mai Kormányinfójára reagált (ahová a 24.hu-t nem engedték be.)

Orbán Viktor: Sok helyütt az ellenfél jobb jelölteket állított, mint mi
Évindító sajtótájékoztatót tartott a miniszterelnök a Karmelita kolostorban. Szó volt klímasemlegességről, médiatúlsúlyról, nemzeti konzultációról, kórházakról és Donald Trump fiatalságáról is.

Így folytatja a parlamenti képviselő:

Különösen drámai, ahogyan a miniszterelnök a kulcsterületekről beszélt: 10 év kétharmad után is azt gondolja, hogy az egészségügy problémáit szabad szemmel megint nem látható fizetésemeléssel és néhány rendelő kifestésével orvosolni lehet, a klímakatasztrófa kapcsán az atomenergia szükségességét emlegetni pedig egyenlő a tudatlansággal vegyes tagadással.

Szabó Tímea szerint

  • Hazugság, hogy megelőzzük Németországot vagy Hollandiát a klímavédelemben.
  • Hazugság, hogy csak atomenergiával lehetünk karbonsemleges ország. Erre Ausztria, Dánia és számos más ország rácáfol.
  • És hazugság, hogy a kormány komolyan veszi a klímavédelmet, hiszen akkor nem pusztítanák állandóan a fákat a saját korrupt befektetőik miatt, nem nyúltak volna le több százmilliónyi uniós forrást a lakossági épületek energetikai felújításából, nem szavazták volna le az egyszer használatos műanyagok betiltását az Unióban, nem hosszabbítanák meg 2030ig a Mátrai Erőmű klímagyilkos működését, és nem tiltanák itthon a szélerőművek építését.

Szabó szerint a béremelésekről is ferdít a miniszterelnök.

Tíz éve röpködnek az egészségügyi béremelésről szóló számok, csak éppen az ápolók és a kórházi dolgozók nem látnak belőle semmit; nem véletlenül hiányzik az ápolók több mint 30 százaléka a betegellátásból. Ráadásul Orbán azzal is tetézte, hogy nem CT-ket és egyéb létfontosságú gépeket ad a kórházaknak, hanem a várótermek falait akarja lefestetni.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik