Belföld

Nagylóki emberölés: a pultosnőt is letartóztatták

A gyanúsított és védője fellebbezett, ezért a döntés nem végleges.

A Fejér Megyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt indítványozta a nő letartóztatását. Az őrizetben lévő gyanúsított tavaly november 28-án, egy nagylóki vendéglátóhely kiszolgálójaként, jelenleg letartóztatásban lévő társaival, egy férfit leitatott. Amikor elaludt, társai megkötözték, magára hagyták a teraszon, a hidegben. A sértett kihűlt.

Viccnek indult, gondatlan emberölés lett a nagylóki szórakozóhely előtti részeg férfi szívatásából
Egy szigetelőszalaggal széket kötöztek a férfira, aki nem tudott kiszabadulni, eldőlt és az utcán kihűlt.

A nyomozás adatai a már letartóztatásban lévő három terhelt a teraszon alvó férfi megkötözéséhez a nőtől vett szigetelőszalagot, majd jelenlétében a férfira egy másik széket borított, a két széket a kötözőszalaggal áttekerte, a férfi végtagjait a székek lábaihoz, karfáihoz rögzítette.

A nő mobiltelefonjával a megkötözött sértettet lefényképezte, majd a képet az ismerőseinek elküldte. A felvétel egy internetes közösségi oldalra is felkerült. A négy gyanúsított a zárás után a helyszínről együtt ment el, az alvó, megkötözött sértettet magára hagyták.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, a székekkel együtt felborult, a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlés miatt  elhunyt.

Az ügyészség szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és törvényi fenyegetettsége – amely 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés – miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. Feltehető az is, hogy a nő  szabadlábon a bizonyítást tanúk befolyásolásával, a bizonyítékok elrejtésével megnehezítené. A Székesfehérvári Járásbíróság szerdán dönt a terhelt letartóztatásáról.

Frissítés!

Szerkesztőségünkkel a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság a nagylóki emberölés  negyedik gyanúsítottját az ügyészi indítvánnyal egyezően a mai napon letartóztatta. Jászberényiné dr. Király Teodóra tudatta, hogy a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, ezért a döntés nem végleges.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik