Belföld

Nyakon szúrta volt barátnőjét, letartóztatták

A nő éppen zárat cseréltetett Menyecske utcai lakása ajtaján, amikor a férfi rátámadt.

A 38 éves férfi január 3-án este, a XI. kerületben bántalmazta volt barátnőjét, aki beengedte a lakásába, ahol egy lakatos éppen a bejárati ajtó zárját cserélte le. Amikor a férfi a nőt ütni kezdte, a szakember a nő védelmére kelt, de a támadónak így is sikerült a nőt egy késsel többször megszúrnia, majd elmenekült.

Fél órán belül Budapesten, az V. kerületben egy Akadémia utcai lakásban fogták el a férfit.

A Fővárosi Főügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája elrendelte a késelő letartóztatását. A Budai Központi Kerületi Bíróság megerősítette lapunk információját, hogy a férfi barátnője megkéselése után öngyilkosságot kísérelt meg, sikertelenül.

Mint írták, a gyanúsított büntetett előéletű, egy „ugyanilyen jellegű bűncselekmény elkövetése miatt” már elítélték, feltételesen volt  szabadlábon. 

A bíróság szerint a bűncselekmény jellege, a terhelt előélete és az eljárásnál tett kijelentései növelték a bűnismétlés kockázatát, attól is tartani kell, hogy a férfi kivonná magát az eljárás alól.

A védő az öngyilkossági kísérlet miatt indítványozta, hogy a férfit vigyék az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, de a Nyírő Gyula Országos Pszichátriai és Addiktológiai Intézet zárójelentése alapján a terhelt akut pszichiátriai kezelést nem igényel, fogdán tartható, ezért a letartóztatás végrehajtási helyeként az IMEI nem volt kijelölhető. A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védő tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik